حدیث روز
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ اَللهمَّ کُن لولیَّک الحُجةِ بنِ الحَسَنِ صَلَواتُکَ عَلَیهِ وَ عَلی ابائهِ فی هذهِ السّاعةِ، وَ فی کُلّ ساعَة وَلیّا وَ حافظاً وقائِداً وَ ناصِراً وَ دَلیلاً وَ عَیناً حَتّی تُسکِنَهُ اَرضَکَ طَوعاً وَ تُمَتّعَهُ فیها طَویلاً

پنج شنبه, ۲۷ اردیبهشت , ۱۴۰۳ Thursday, 16 May , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 2534×

            بسم الله الرحمن الرحیم 



السلام علیک یا بقیت الله (عج)




موتوا قبل ان تموتوا …

بمیرید قبل از اینکه بمیرید …

              مقاله ای مختصر 
پیرامون :

            (دروغ و دروغگو )

تعریف دروغ و دروغگو :

دروغ ادعای باطلی است که گوینده، عمداً آن را به عنوان حقیقت بیان می‌کند. دروغ‌گویی معمولاً به منظور کلاه‌برداری یا فریب یا جلوگیری از وضعیتی که برای دروغگو نامطلوب است، رخ می‌دهد. دروغ می‌تواند باعث بی‌اعتمادی شود. و دروغگو کسی است که دروغ میگوید و از هیچ کس شرمی ندارد.

آیه ای از قرآن درباره دروغ :

(فَأَعْقَبَهُمْ نِفاقاً فِی قُلُوبِهِمْ إِلی‏ یَوْمِ یَلْقَوْنَهُ بِما أَخْلَفُوا اللَّهَ ما وَعَدُوهُ وَ بِما کانُوا یَکْذِبُونَ:
«اعمال آنها نفاقی در دلهایشان تا روز قیامت ایجاد کرد، به خاطر اینکه عهد خدا را شکستند و به خاطر اینکه دروغ می ‏گفتند».) سوره توبه “آیه ۷۷”.


حدیثی درباره دروغ :

/ ۱-امام على عليه السلام:

لَيسَ الكَذِبُ مِن خَلائِقِ الإِسلامِ؛

دروغگويى از اخلاق اسلام نيست.

تصنیف غررالحکم و دررالکلم ص ۲۲۰ /

/۲-امام صادق عليه السلام:

لَا يَنْبَغِي لِلْمَرْءِ الْمُسْلِمِ أَنْ يُوَاخِيَ الْفَاجِرَ وَ لَا الْأَحْمَقَ وَ لَا الْكَذَّابَ.

سزاوار نيست كه مسلمان با بدكار و احمق و دروغگو رفاقت كند.

كافى(ط-الاسلامیه) ج۲ ، ص .۶۴/


کلام امام خمینی (ره):

(اسناد و مدارک در روشن کردن حقا نارواگویی ها و تحریف گری ها می تواند نقش بسزایی ایفا کند و دروغ سازان و تحریف گران را رسوا سازد. از این رو، می بینیم که … و جنبه محرمانه، سرّی و فوق سرّی داشته است، از غرض ورزی، دروغ و تحریف کمتری همراه است و تا پایه ای می توان به آن …)


سخنی از رهبری (حفظه الله ) درباره دروغ:

“اگر حقایق را روایت نکنید دشمن با دروغ و تحریف جای ظالم و مظلوم را عوض می‌کند.”


داستانی پند آمروز :

سال ها پیش چند دریانورد با هم سوار یک کشتی شدند تا به سفر دریایی بروند. یکی از دریانوردها میمونش را با خود آورده بود تا در این سفر طولانی حوصله اش سر نرود. چند روزی بود که آن ها در مسافرت بودند.

 

ناگهان طوفان وحشتناکی آمد و کشتی آن ها را واژگون کرد. همه در دریا افتادند و میمون نیز که در آب افتاده بود اطمینان داشت که به زودی غرق می 

شود. میمون که از نجاتش ناامید شده بود ناگهان دلفینی را دید که به سمت او می آید. بسیار خوشحال شد و پشت دلفین سوار شد.

 

زمانی که آن ها به یک جزیره رسیدند میمون دلفین را پیاده کرد. دلفین از میمون پرسید:« قبلاً به این جزیره آمده ای، اینجا را می شناسی؟» میمون جواب داد:« بله. می شناسم. راستش پادشاه این جزیره بهترین رفیق من است. آیا تو می دانستی من جانشین پادشاه هستم؟»

 

دلفین که می دانست هیچ کس در این جزیره زندگی نمی کند، گفت:« خب، پس شما جانشین پادشاه هستی! بنابراین خوشحال باش، چون تو از این به بعد می توانی خود پادشاه باشی!» میمون از دلفین پرسید:« چگونه؟» دلفین که داشت از ساحل دور 

می شد پاسخ داد:« کار دشواری نیست. چون تو در این جزیره فقط هستی و کسی غیر تو اینجا زندگی نمی کند، بنابراین تو پادشاه هستی!»



نتیجه :

دروغ و دروغ گویی سبب بی اعتمادی مردم نسبت به آدم میشود و شخص دروغگو که به توهم خودش دارد خود را نجات میدهد در واقع بدون توجه و فهم یا گاهی با توجه و فهم دارد خود را داخل باتلاقی میاندازد که درآمدن از آن به شدت دشوار و گاهی غیر ممکن است . 
دروغ در اسلام از گناهان کبیره است که در اسلام به شدت نکوهش شده است لذا سزاوار یک انسان و یک شخص بویژه مسلمان نیست که دروغ بگوید. 

محمد رضا نصیری
۱۴۰۱/۳/۱۴.

ثبت دیدگاه

دیدگاهها بسته است.