حدیث روز
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ اَللهمَّ کُن لولیَّک الحُجةِ بنِ الحَسَنِ صَلَواتُکَ عَلَیهِ وَ عَلی ابائهِ فی هذهِ السّاعةِ، وَ فی کُلّ ساعَة وَلیّا وَ حافظاً وقائِداً وَ ناصِراً وَ دَلیلاً وَ عَیناً حَتّی تُسکِنَهُ اَرضَکَ طَوعاً وَ تُمَتّعَهُ فیها طَویلاً

شنبه, ۶ مرداد , ۱۴۰۳ Saturday, 27 July , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 2534×
?بسمه تعالی?
❌ آشنایی با رذیله اخلاقی ریاء ❌
‼️ از بزرگترین رذائل اخلاقی قوه شهویه و غضبیه، صفت مذموم ریاء می‌باشد که آیات و روایاتِ متعدد در ذمّ آن وجود دارد.
? ریاء عبارت است از طلب جایگاه و منزلت در قلوب مردم به سبب صفات خوب که شخص از خود بروز میدهد.
طبق این تعریف هر گونه اعمال واجب، مستحب یا حتی مباح که از اعمال خیر محسوب شوند و با نیت مذکور صورت پذیرند در این تعریف داخل میشوند.
? به طور کلی علما اخلاق این رذیله را از صنف حبّ جاه میدانند به این معنی که شخص علاقه‌مند به کسب جایگاه و منزلت در قلوب مردم باشد و آن را هدف اعمال خود بداند. صفت ریا نمودهای متعددی دارد از اینکه شخص حالات اهل عبادت را به خود بگیرد و ظاهر خود را شبیه به آنان کند مثلا روی پیشانی خود اثر سجده بگذارد تا صرفا اینکه در قلب خود اعمال را با نیتی غیر از قربت الی الله انجام دهد.
⚠️ همانطور که ذکر شد آیات و روایات متعدد در مذمت این رذیله وارد شده که نشان دهنده میزان بدی این رذیله است؛ آنچه ریاء را تا این حد مذموم میکند طبق بیان علماء اخلاق عبارت است از این که شخص مرائی جایگاه خداوند متعال را تا این حد پایین دانسته که او را همراستای مخلوقاتش که هیچ توانی از خود ندارند قرار داده و به جای اینکه طالب جایگاه نزد صاحب عالم باشد، منزلت را نزد مخلوقات ناتوان او طلب کند و ایشان را مهم بداند؛ درک همین معنا در ذم ریا کافی است…
?رضا عابدینی
?(موسسه پژوهشی معالم)
?زیر نظر حوزه علمیه بقیت الله عج قم
?تحت اشراف حضرت آیت الله ناصری دامت برکاته
پیام رسانهای ایتا و تلگرام
@maalemqom
پیام رسان واتس آپ
https://chat.whatsapp.com/GBccMtJ8NOJG7YKFIPWQz7

ثبت دیدگاه

دیدگاهها بسته است.