?بسمه تعالی?
⁉️جاهلیت دوم⁉️
? عمر بن خطاب
? قانون ارث شامل عرب و غير عرب است
? خداوند در قرآن مجيد مى فرمايد:
? للرّجالِ نَصيبٌ مِمّا تَرَكَ الْوالِدانِ والاْ قْرَبُونَ وَ لِلنّساءِ نَصيبٌ مِمّا تَرَكَ الْوالِدانِ وَالاْ قرَبُونَ مِمّا قَلَّ مِنْهُ اَوْ كَثُرَ نَصيباً مَفرُوضاً
? براى مردان (پسران ) بهره اى است از آنچه پدر و مادر و خويشان مى گذارند، و براى زنان (دختران ) نيز بهره اى است از آنچه پدر و مادر و خويشان (كم يا زياد) مى گذارند، اين بهره از سوى خداوند، واجب است.
? و مى فرمايد:
? يوصيكُمُ اللّهُ فى اَوْلادِكُمْ لِلَّذكَرِ مِثْلُ حَظِّ الاُْنْثَيَيْنِ
? خداوند درباره فرزندانتان شما را سفارش مى كند كه به پسران دو برابر دختران سهم بدهيد
⭕️ آيات فرائض و مواريث همگى به همين نسق و تمام آنها مطلق مى باشند و همه آنها نيز در سوره نساء است.
گفتار پيغمبر (صلی الله علیه و آله و سلم) در اين مورد نيز به همين نحو است . و عموم مسلمين از نظر نص و فتوا بر آن اجماع دارند.
? امام جعفر صادق (علیه السلام) مى فرمايد:
⚜️ اسلام عبارت است از گواهى به يگانگى خداوند و تصديق پيغمبر خدا (صلی الله علیه و آله و سلم)، خون مسلمان نيز به همين دو كلمه محفوظ مى ماند، و احكام ازدواج و طلاق و ارث نيز بر همين پايه استوار است.
✨ امام محمد باقر (علیه السلام) در صحيح حمران بن أ عين مى فرمايد:
?و اسلام چيزى است كه از گفتار يا كردار پديد مى آيد و اسلام بر آن استوار است. و همين نيز موجب حفظ خونها مى شود. قوانين ارث و مباح بودن ازدواج نيز بر آن پايه قرار دارد. مسلمانى به اين است كه افزون بر آنها، همگى نماز بخوانند و زكات بدهند و ماه رمضان را روزه بگيرند و حج خانه خدا كنند. و بدينگونه از كفر در آيند و به نور ايمان رهنمون گردند.
? ولى مالك بن انس در ((موطأ )) از ثقه اى روايت كرده است كه از سعيد بن مسيّب شنيده است كه مى گفت: «عمر بن خطّاب از ارث بردن غير عرب جلوگيرى مى كرد مگر اينكه آنها در ميان عرب متولد شده باشند!!»
♨️ و مالك مى گويد: اگر زنى باردار از سرزمين دشمن به ميان مسلمين آمد و در آنجا وضع حمل كرد، بچه تعلق به او دارد و طبق قانون خدا، اگر مادرش مُرد از او ارث مى برد، و مادر نيز از وى ارث خواهد برد.
? برگرفتهاز: کتاب اجتهاد در مقابل نص
✍️ نویسنده: سید عبدالحسین شرف الدین عاملی
? گردآورنده: امیرمهدی نصرتی
? موسسه پژوهشی معالم
? زیر نظر حوزه علمیه حضرت بقیة الله (عجل الله تعالی فرجه شریف)
? کانال موسسه پژوهشی معالم:
پیام رسانهای ایتا و تلگرام
@maalemqom
پیام رسان واتس آپ
https://chat.whatsapp.com/GBccMtJ8NOJG7YKFIPWQz7
ثبت دیدگاه