حدیث روز
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ اَللهمَّ کُن لولیَّک الحُجةِ بنِ الحَسَنِ صَلَواتُکَ عَلَیهِ وَ عَلی ابائهِ فی هذهِ السّاعةِ، وَ فی کُلّ ساعَة وَلیّا وَ حافظاً وقائِداً وَ ناصِراً وَ دَلیلاً وَ عَیناً حَتّی تُسکِنَهُ اَرضَکَ طَوعاً وَ تُمَتّعَهُ فیها طَویلاً

شنبه, ۱۱ آذر , ۱۴۰۲ Saturday, 2 December , 2023 ساعت تعداد کل نوشته ها : 2534×
♨️ وقتی عید فطر اختلافی شود وظیفه چیست؟
✅ مشکل خاصی پیش نمی آید، ملاک این است که انسان یقین پیدا کند هلال به شکل درست رویت شده، در این صورت روز بعد برای او عید فطر است و نباید روزه بگیرد.
ولی اگر شک داشته باشد (چه احتمال بدهد روز سی ام ماه مبارک است ، یا حتی احتمال قوی بدهد عید شده) وظیفه اش این است که آن روز را به نیت ماه مبارک رمضان روزه بگیرد.

? آیا کسی که شک دارد باید سفر برود؟
✅ خیر، تنها وظیفه ش روزه گرفتن بعنوان ماه مبارک رمضان است.

? عملا هم سفر بعد از اذان صبح برای کسی که میخواهد احتیاط کند خیلی معنایی ندارد، چون اگر میخواهد در روز عید احتمالی روزه نباشد، باز هم ابتدای روز را به نیت ماه رمضان روزه گرفته، بله اگر از اذان صبح سفر برود واقعا احتیاط کرده است، هرچند این احتیاط کلا لازم نیست.

? یک نکته مهم: 
پیگیری و پرس و جو برای فهمیدن روز اول ماه لازم نیست و انسان میتواند بدون پیگیری و پرس وجو، روز مشکوک را جزء همان ماهی که در آن قرار دارد حساب کند. 
مثلا کسی که نمی‌داند روز بعد، سی‌ام ماه رمضان است یا اوّل شوال (عید فطر)، می‌تواند سؤال و تحقیق ننموده و در این صورت وظیفه اش این است که آن روز را باید روزه بگیرد و اگر بعداً فهمید عید فطر بوده مرتکب گناهی نشده است.


#احکام #روزه #یوم_الشک #عیدفطر

ثبت دیدگاه

دیدگاهها بسته است.