حدیث روز
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ اَللهمَّ کُن لولیَّک الحُجةِ بنِ الحَسَنِ صَلَواتُکَ عَلَیهِ وَ عَلی ابائهِ فی هذهِ السّاعةِ، وَ فی کُلّ ساعَة وَلیّا وَ حافظاً وقائِداً وَ ناصِراً وَ دَلیلاً وَ عَیناً حَتّی تُسکِنَهُ اَرضَکَ طَوعاً وَ تُمَتّعَهُ فیها طَویلاً

شنبه, ۱۱ آذر , ۱۴۰۲ Saturday, 2 December , 2023 ساعت تعداد کل نوشته ها : 2534×
?بسم رب الزهراء سلام‌الله‌علیها?
▫️▪️اثبات امامت
▫️▪️«امام‌ حسن علیه‌السلام»
▫️▪️به وسیله معجزه
⚠️ نکته: روایات در خصوص دوازده امامِ بعد از پیامبر‌اکرم صلی‌الله‌علیه‌و‌آله به طور متواتر نقل شده است. همچنین نصوص جداگانه‌ای برای هر یک از ائمه شیعه علیهم‌السلام موجود می‌باشد.
لذا اگر فردی به راویان و رباط احادیث، مضمونشان و … اشکال وارد کرد، ابدا بر اصل امامت ائمه‌اطهار علیهم‌السلام ایرادی وارد نمی‌شود.
? در کتاب شریف کافی، ج۱، ص۳۰۰  روایت مفصلی از امام حسن علیه‌السلام نقل شده است که به دلیل اختصار فقط ترجمه آن ذکر می‌شود:
? محمد بن مسلم گويد:
شنيدم امام باقر عليه‌السلام مى‌فرمود:
چون وفات حسن‌بن‌على عليهماالسلام نزديك شد، به حسين عليه‌السلام فرمود:
برادرم! به تو وصيتى مى‌كنم، آن را حفظ‍‌ كن.
چون من از دنیا رفتم، جنازه‌ام را آماده دفن كن، سپس مرا بر سر قبر رسول‌خدا صلّى‌اللّٰه‌عليه‌و‌آله ببر تا با او تجديد عهد كنم. آنگاه مرا به طرف قبر مادرم عليهاالسلام برگردان، سپس مرا در بقيع دفن كن.
و بدان كه از عايشه به من مصيبتى که خدا می‌داند، خواهد رسید در حالی که مردم او را وسیله رسیدن به اهداف خود قرار می‌دهد و دشمنی او برای خدا و برای رسولش و مخصوصا دشمنی او با ما اهل بیت علیهم‌السلام است.
چون امام حسن عليه‌السلام وفات يافت [و] در همان جا روى تابوتش گذاشتند، او را به محل مصلاى پيغمبر صلّى‌اللّٰه‌عليه‌و‌آله كه بر جنازه‌ها نماز مى‌خواند، بردند.
امام حسين عليه‌السلام بر جنازه نماز خواند و سپس برداشتند و به مسجد بردند.
چون بر سر قبر رسول‌خدا صلّى‌اللّٰه‌عليه‌وآله توقف کردند، جاسوسى به نام ذوالعوینین نزد عايشه رفت و گفت: بنى‌هاشم جنازه حسن (علیه‌السلام) را آورده‌اند تا نزد پيغمبر دفن كنند، او روى قاطری همرا زين نشست و با شتاب بيرون آمد.
پس او نخستين زنى بود كه در اسلام به زین نشست.
آمد و گفت فرزند خودتان را از خانه من بيرون ببريد، او نبايد در خانه من دفن شود و حجاب رسول خدا صلّى‌اللّٰه‌عليه‌وآله دريده شود.
امام حسين عليه‌السلام به او فرمود: تو و پدرت در سابق حجاب رسول‌خدا صلّى‌اللّٰه‌عليه‌و‌آله را پاره كرديد و در خانه او كسى را در آوردى كه دوست نداشت نزديك او باشد (مقصود ابوبكر و عمر است) اى عايشه خدا از اين كارت از تو بازخواست مى‌كند.
? نحوه دلالت بر اعجاز؛
غیب‌گویی، پیشگویی و إخبار از آینده به وضوح در روایت مشاهده می‌شود.
فردی که آینده را به طور دقیق خبر می‌دهد و آن اتفاقات هم رخ می‌دهند، یعنی عمل خارق‌العاده‌ای انجام داده است و کسی که صاحب فعل خارق العاده باشد، پیامبر یا امام است.
وصیت حضرت به دفن در بقیع هم قرینه‌ای بر اعجاز است. مگر می‌شود کسی بتواند محضر پیامبر‌اکرم صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلم دفن شود و نخواهد؟!
? می‌توانید در خصوص تعریف دقیق معجزه از نگاه تشیع تحقیقاتی داشته باشید.
? منبع: اثباة الهداة، ج۴، ص۱۸، به نشانی مجازی؛
? https://lib.eshia.ir/71405/4/18
? نویسنده: شیخ حر عاملی (ره)
? وحیدی
? موسسه پژوهشی معالم
زیر نظر حوزه علمیه بقیةالله قم
تحت اشراف حضرت آیت‌الله ناصری دامت‌برکاته
پیام رسانهای ایتا و تلگرام
@maalemqom
پیام رسان واتس آپ
https://chat.whatsapp.com/GBccMtJ8NOJG7YKFIPWQz7

ثبت دیدگاه

دیدگاهها بسته است.