موضوع4:جهاد
وَمَا لَکُمْ لاَ تُقَاتِلُونَ فِی سَبِیلِ اللّهِ وَالْمُسْتَضْعَفِینَ مِنَ الرِّجَالِ وَالنِّسَاء وَالْوِلْدَانِ الَّذِینَ یَقُولُونَ رَبَّنَا أَخْرِجْنَا مِنْ هَذِهِ الْقَرْیَةِ الظَّالِمِ أَهْلُهَا وَاجْعَل لَّنَا مِن لَّدُنکَ وَلِیًّا وَاجْعَل لَّنَا مِن لَّدُنکَ نَصِیرًا؛ و چرا شما در راه خدا [و در راه نجات] مردان و زنان و کودکان مستضعف نمیجنگید همانان که میگویند پروردگارا ما را از این شهرى که مردمش ستمپیشهاند بیرون ببر و از جانب خود براى ما سرپرستى قرار ده و از نزد خویش یاورى براى ما تعیین فرما».
۷۵ سوره نساء
روایت:
حضرت فاطمة زهرا(سلامالله علیها)
جَعَلَ اللهُ الجِهادَ عِزّاً لِلاسلام.
خداوند جهاد را جهت عزّت و سرافرازی اسلام مقرر فرموده است.
(بحار، ج ٢٩، ص ٢٣٣)
داستان:
روز جمعه بود. خطیب بر منبر بر طریق وعظ می خواند که: «خود را محاسبه کنید هر صبح که آیا از دنیایتان بازگشته اید و چه باعث سرور در عقبایتان می شود. مجنون کسی است که روزش بگذرد بدون توفّرِ خیرات». چون این وعظ شنیدم، با قرآن و خبرْ موافق دیدم. این هر یک جمع شد و بر سینه من یقین گشت و طاقت از من برفت. برخاستم و نامه درنوردیدم و بیرون جستم و جامه بدریدم و سر اندر کوه و غار نهادم و همی رفتم و «یَا لَیتْنَی لَمْ اوتَ کِتابِیَهُ وَ لَمْ أَدْرِ ما حِسابِیَهُ» می گفتم؛ یعنی ای کاش نامه عملم را نمی گرفتم و حساب و کتابم را نمی دانستم. آوازی شنیدم که می گفت: باز گرد، این راه کرانه کن، و روی سوی خانه کن، این سفر باطل هزینه کن، در کُنج نشین و سفر سینه کن.
کلام رهبری:
به ارتباط گروههای جهادی با یکدیگر و ارتباط آنها با دستگاههای قادر بر پشتیبانی، بپردازید بیآنکه دچار ارتباطهای اداری مرسوم و دستوپاگیر شوید.
کلام امام خمینی(ره)
روزی آسیب ـ خدای نخواسته ـ به کشور ما و به ملت ما می رسد که این معنایی که در اول نهضت پیدا شد وسبب پیروزی شد، این معنا از بین مردم برود؛ یعنی، به واسطۀ اختلافات و تشتتات و هواهای نفسانی طوری بشود که از آن معنای الهی که در بین ملت بود و موجب پیروزی شد تهی بشود و در آن وقت دست رحمت الهی از سر این کشور ـ خدای نخواسته ـ برداشته بشود. کاری بکنید که این کلمۀ یَدُ الله ِ مَعَ الْجَماعَة[1] از دستتان نرود. اگر جماعتها همه با هم باشند و ایدۀ اسلامی باشد دست خدا همراهشان است.
نتیجه گیری: جهاد باعث جلوگیری از ظلم و ستم و پیشرفت در راه رسیدن به ان هدف الهی.
ثبت دیدگاه